Oppervlaktebehandeling

Er zijn verschillende soorten oppervlaktebehandelingen, allemaal met een ander doel. Oppervlaktebehandelingen zijn methoden om producten of materialen aan bepaalde gewenste criteria te laten voldoen. Bijvoorbeeld om slijtage en corrosie tegen te gaan of om een oppervlak met een speciale esthetiek te verkrijgen. De ene methode sluit de andere niet uit en dus zijn er verschillende combinaties mogelijk, waarbij elke combinatie unieke eigenschappen heeft.

Thermisch verzinken

Thermisch verzinken is een van de meest effectieve methoden om te beschermen tegen corrosie. De methode resulteert in een bijna onderhoudsvrij product gedurende de hele levensduur. Al in 1741 ontdekte de Franse scheikundige Melouin dat zink staal kan beschermen tegen corrosie. Het duurde echter tot 1837 voordat de methode werd toegepast. Het was de ingenieur Sorel die een methode patenteerde om ammoniumchloride als vloeimiddel te gebruiken.

Waarom doet Eurostair® thermisch verzinken gebruiken?

Onze producten worden zowel buiten als binnen gebruikt. Buitenshuis worden producten in verschillende mate blootgesteld aan weersinvloeden en beïnvloed door het klimaat, maar ook binnenshuis moeten producten worden beschermd. Vooral binnen de industrie zijn het meestal veeleisende omgevingen. De producten van Eurostair® moeten altijd van de hoogste kwaliteit zijn, een goed doordachte constructie hebben en meer waarde geven, ook voor ons milieu. Thermisch verzinken is de methode die onze producten de hoogste bescherming tegen corrosie geeft met een lage impact op het milieu.


Methode voor thermisch verzinken

Voordat het materiaal thermisch wordt verzinkt, wordt het zorgvuldig gereinigd van vet, olie, roest en andere verontreinigingen. Dit wordt gedaan door chemische baden die het staal reinigen. Vervolgens wordt het materiaal gewassen voordat het wordt ondergedompeld in een pot met heet zink met een temperatuur van ongeveer 460 °C. Deze methode zorgt voor een sterke metaalbinding tussen het staal en het zink, wat duurzaamheid garandeert en een kathodische bescherming creëert. Als er microgebieden zijn die niet door het zink worden bedekt, vult de kathodische bescherming dit gebied vanzelf op. De methode van thermisch verzinken zorgt voor een duurzaam en bestendig oppervlak met een lange levensduur en is in wezen onderhoudsvrij.

Beschrijving van het proces


Het proces voor thermisch verzinken wordt zorgvuldig gecontroleerd. Eerst wordt er ontvet en gebeitst om alle vetplekken, verontreinigingen en lasresten te verwijderen. Vervolgens wordt het materiaal zorgvuldig gewassen. Nadat het materiaal is gedroogd, wordt het ondergedompeld in het zinkbad. Aangezien zink een open structuur heeft, kan het zich binden met het staaloppervlak. Op dit moment vindt er een verbinding op moleculair niveau plaats die zorgt voor een sterke en effectieve bescherming. Na het afkoelen wordt het materiaal geïnspecteerd en gecontroleerd om het gewenste resultaat te garanderen.

Voor meer informatie over thermisch verzinken en een nauwgezette beschrijving van het proces raden we het volgende aan Nordic Galvanizers website.

Rechte trappen en spiltrappen van zeer sterk staal, eenvoudig en snel te monteren.

Van een van de toonaangevende trappenfabrikanten in Europa.

Poedercoating

Alleen poedercoaten als oppervlaktebehandeling mag alleen worden gebruikt voor producten die binnenshuis worden geplaatst. Poedercoating is een duurzame, beschermende en milieuvriendelijke methode voor oppervlaktebehandeling. Vergeleken met traditioneel verven, waarbij veel oplosmiddel wordt gebruikt, is poedercoaten veel minder vervuilend. De methode kan worden gebruikt om vele soorten materialen te verven. Als kleuroppervlak is de poedercoating duurzaam en kan zowel mechanische belastingen als sterke chemicaliën aan. Het aanbrengen gebeurt op een droge en elektronische manier waardoor de kleurdeeltjes gelijkmatig worden verdeeld en verborgen hoeken gemakkelijk bereikbaar zijn. Poedercoat de trap in een RAL-kleur naar keuze. We hebben de meest gangbare kleuren op voorraad.

Waarom doet Eurostair® poedercoating gebruiken?

Eurostairs® producten moeten altijd van de hoogste kwaliteit zijn, een doordachte constructie hebben en meer waarde geven, ook aan het milieu. Poedercoating is een zeer milieuvriendelijke behandeling. De kleur wordt aangebracht zonder oplosmiddel en geeft een minimale overspray. Vandaag de dag is dit de toonaangevende methode om op een milieuvriendelijke manier te schilderen. Het is ook de beste verfmethode als het gaat om de werkomgeving. De mensen die met poedercoating werken, hoeven niet in een wolk oplosmiddel te staan. Voor ons bij Eurostair®is poedercoating de voor de hand liggende keuze.

Methoden voor poedercoaten

Verven met poedercoating biedt een onbeperkte kleurkeuze met een zeer goede kleurovereenkomst. Poedercoating is tegenwoordig de dominante verfmethode. Poedercoaten gebeurt met polyester poeder met een laagdikte van ongeveer 60 my. Er zijn geen beperkingen wat kleuren betreft. Tegenwoordig kunnen we schilderen met de hele RAL-schaal, maar ook NCS-S als je dat liever hebt. Het is belangrijk om de glansgraad te vermelden wanneer je een kleur kiest. Eurostair® adviseren een glans tussen 80-30, waarbij 80 blanco is en 30 mat.

Beschrijving van het proces

Om de juiste kwaliteit van het geverfde oppervlak te krijgen, is het belangrijk om zowel de voorbehandeling als het aanbrengen van de laag en de daaropvolgende uitharding uit te voeren. Aangezien je maximale hechting en duurzaamheid wilt bereiken, is de voorbehandeling cruciaal. De voorbehandeling bestaat normaal gesproken uit ontvetten en schuren van het oppervlak, gevolgd door een chroomvrije chemische behandeling. De voorbehandeling eindigt met het wassen van het materiaal in gedeïoniseerd water. De voorbehandeling geeft de absoluut beste corrosieweerstand en hechting voor producten die buiten moeten worden gebruikt. Het polyester poeder wordt dan aangebracht door een elektrostatische of wrijvingslading en daarna hardt het poeder uit in een oven van minimaal 180 ºC. Poedercoating wordt aangebracht en uitgehard zonder oplosmiddel. De ventilatielucht van de poedercoating wordt effectief gezuiverd. Het poeder dat het materiaal mist, wordt opgevangen in een recyclingsysteem en teruggevoerd naar het spuitpistool.

Duplexbehandeling

Duplexbehandeling wordt voornamelijk aanbevolen voor geverfde producten buitenshuis. Daarom kan een duplexbehandeling ook nodig zijn als het product binnenshuis in een vochtige of corrosieve omgeving wordt geplaatst. Duplexbehandeling, d.w.z. zowel thermisch verzinken als poedercoaten, geeft een zeer goede corrosiebescherming omdat het onderliggende zink corrosie voorkomt, zelfs als de verflaag beschadigd raakt, bijvoorbeeld tijdens transport of montage. Een duplexbehandeling geeft een oppervlaktebehandeling met lage levensduurkosten. De methode is aanvankelijk iets duurder, maar daar staat tegenover dat de onderhouds- en vervangingskosten aanzienlijk lager zijn. Poedercoating van de trap in optionele RAL-kleur.

Waarom doet Eurostair® poedercoating gebruiken?

We gebruiken duplexbehandeling op een geverfde trap die buiten moet worden geplaatst of als een geverfde trap binnen moet worden geplaatst in een corrosieve omgeving. Eurostair®duplexbehandeling betekent dat we de oppervlaktebehandeling in twee stappen uitvoeren, eerst thermisch verzinken gevolgd door poedercoaten. Thermisch verzinken geeft het product een lange levensduur en beschermt effectief tegen corrosie. De poedercoating is een milieuvriendelijke verfmethode met de hoogste kwaliteit voor zowel binnen- als buitengebruik. Voor ons bij Eurostair® Een duplexbehandeling is de voor de hand liggende keuze voor een gelakt product dat de hoogste bescherming tegen corrosie moet hebben.

Methoden voor duplexbehandeling

In onze duplexbehandeling voegen we twee effectieve oppervlaktebehandelingen samen. Thermisch verzinken is een van de meest effectieve methoden voor corrosiebescherming. Thermisch verzinken volgens de norm EN 1461 is volledig onderhoudsvrij gedurende de hele levensduur. Zink is een basismetaal in vergelijking met staal en daarom worden kleine beschadigingen in de zinklaag kathodisch beschermd en hoeven dus niet te worden gerepareerd. Buiten deze corrosiebescherming brengen we vervolgens poedercoating aan. Poedercoaten gebeurt met polyester poeder met een laagdikte van ongeveer 60 my. Er zijn geen beperkingen wat kleuren betreft. Tegenwoordig kunnen we lakken met de hele RAL-schaal, maar ook NCS-S als je dat liever hebt. Het is belangrijk om de glansgraad te vermelden als je een kleur kiest. Eurostair® adviseren een glans tussen 80-30, waarbij 80 blanco is en 30 mat.

Beschrijving van het proces

Het is essentieel dat de voorbehandeling en het thermisch verzinken volgens het juiste proces worden uitgevoerd. Voor hechting en duurzaamheid is de voorbehandeling van cruciaal belang. Als de thermische verzinking de eerste stap heeft doorlopen en is gedroogd, is het materiaal klaar om te worden gepoedercoat met polyesterpoeder. Het poeder wordt op het materiaal aangebracht door elektrostatische of wrijvingslading en daarna hardt het poeder uit in een oven bij minimaal 180 ºC. Tijdens het proces wordt de ventilatielucht van de poederapplicatie gereinigd door middel van effectieve zuiveringen. Het poeder dat het materiaal mist, wordt opgevangen in een recyclingsysteem en teruggevoerd naar het spuitpistool.

Rechte trappen gemaakt van zeer sterk staal, met eenvoudige en snelle montage.

Van een van de toonaangevende trappenfabrikanten in Europa.

RAL-kleuren

Eurostair® heeft gekozen voor RAL Classic® om kleurstabiele industriële kleuren aan te bieden.
Uit de 215 tinten van de RAL-schaal werden 18 kleuren geselecteerd als standaardkleur voor onze producten.
Optioneel kunnen we je product in elke gewenste kleur verven.

WAAROM KOZEN WE VOOR RAL EN NIET VOOR NCS?

RAL Classic is een kleurencollectie die voornamelijk gebaseerd is op de eisen van de industrie. Deze kleuren zijn gebaseerd op een gestandaardiseerde viercijferige kleurcode.

RAL heeft een aantal criteria opgesteld voor het creëren van een industriële kleurenschaal.

  • De kleur moet van doorslaggevend openbaar belang zijn en mag geen modezaak zijn.
  • De kleur moet een bepaalde minimumafstand hebben tot bestaande kleuren.
  • De in de handel verkrijgbare pigmenten, waarvan niet bewezen is dat ze gevaarlijk zijn voor het milieu, moeten gekleurd kunnen worden.
  • Op een paar uitzonderingen na moet de kleur goed dekkend zijn op "zwart-wit".
  • De kleur moet zo geproduceerd kunnen worden dat een goede slijtvastheid gegarandeerd is.
  • Omdat onze producten vaak in wisselwerking staan met andere details om een geheel te vormen, vertrouwen we op het RAL-kleurensysteem om een hoge kwaliteit te garanderen.

GLOSS, GLOSS

Hoogglans 80 ≤ x <90 bij 60° hoek
Satijn 35 ≤ x <60 bij 60° hoek

Hoe zien de verschillende glanswaarden eruit? Je kunt zeggen dat glanzend 80 - 95* glanswaarde is.
Satijn komt overeen met 63 - 77 * glanswaarde. Om een gelijkmatig matte kleur te verkrijgen, is de glansgraad 20 - 30*.
(* Glans volgens ISO 2813/60° hoek)

Onze standaardkleuren

Eurostair® biedt een kwaliteitskleursysteem door gebruik te maken van de standaard RAL Classic®. We hebben 18 kleuren geselecteerd die Eurostair® standaardkleuren zijn om overeen te komen met de standaardkleuren van de industrie. Als optie kunnen we elke RAL-kleur schilderen die je maar wilt, er zijn 215 verschillende kleuren om uit te kiezen.

RAL 1003

RAL 9010

RAL 9016

RAL 9003

RAL 7035

RAL 7042

RAL 7024

RAL 7016

RAL 2003

RAL 3002

RAL 3009

RAL 8004

RAL 5024

RAL 5010

RAL 5000

RAL 9005

RAL 6024

RAL 6027

INSPIRATIE
Laat je inspireren door onze producten

We gebruiken cookies om gegevens te verzamelen voor het verbeteren van de gebruikerservaring, het analyseren van sitegebruik en marketingdoeleinden. Bekijk ons privacybeleid