ANTISLIPVEILIGHEID

Roosters worden meestal gebruikt als oppervlaktemateriaal voor treden en platforms op buitentrappen. De roosters hebben een steunbalk en een dwarsbalk, die de grip onder de schoenen kunnen vergroten dankzij verschillende tanden. Zelfs als je kiest voor een gladde plaat of een ander oppervlak dat we gebruiken, hebben ze verschillende eigenschappen die de wrijving of slipweerstand beïnvloeden.

Uitglijden op trappen komt veel vaker voor dan struikelen en vallen. De afstand tussen de treden en de diepte van de trede zijn ook van invloed op het risico op ongevallen.

Om het risico op uitglijden te meten, worden hellingproeven uitgevoerd in een laboratorium. Op deze manier kan het oppervlaktemateriaal worden ingedeeld op basis van het risico op uitglijden. Over het algemeen wordt de wrijvingskracht beïnvloed door de toegepaste belasting, de temperatuur en het oppervlak van de materialen. Daarom moeten tests worden uitgevoerd in echte omstandigheden om de veiligheid echt te controleren. De R-classificatietests voor slipgevaar worden uitgevoerd met schoenen.

Eigenaren zijn verantwoordelijk voor antislipoppervlakken en kunnen aansprakelijk worden gesteld voor schade bij ongevallen. Als er een risico op uitglijden bestaat, is het dus belangrijk om het juiste type oppervlak voor de trap te kiezen.

Er wordt olie aangebracht op de helling in het juiste vloertype en de testpersoon loopt in kleine stapjes heen en weer met schoenen totdat hij uitglijdt (de testpersoon draagt een veiligheidskabel om slipschade te voorkomen). De computeruitlezing bepaalt vervolgens de R-classificatie op basis van de uitglijhoek. De classificatie begint met R9, wat overeenkomt met de slechtste slipweerstand en loopt door tot de beste slipweerstand, classificatie R13.

R-INDELING

Rechte trappen en spiltrappen van zeer sterk staal, eenvoudig en snel te monteren.

Van een van de toonaangevende trappenfabrikanten in Europa.

We gebruiken cookies om gegevens te verzamelen voor het verbeteren van de gebruikerservaring, het analyseren van sitegebruik en marketingdoeleinden. Bekijk ons privacybeleid